Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi, temel olarak diş renginin açılması işlemidir.

Doğal olarak sarı ya da koyu renkli olan dişlerin renginin açılmasında veya yaşlılık, sigara kullanımı, enfeksiyon, travma gibi nedenlerle dişlerde oluşan renklenmelerin giderilmesinde uygulanan tedavi yöntemidir.

Diş beyazlatmada kimyasal aktivasyona sahip beyazlatıcı ajanların etkileri hala tartışılırken; kliniğimizde ışıkla aktive olan, güvenilirliği, aktivitesi dünya standartlarında kanıtlanmış cihazlar ve ajanlar, doğru protokollerle uygulanmaktadır.

Bu sayede hastalarımız, dişlerine hiç zarar vermeden, hayalindeki sağlıklı ve beyaz gülüşe sahip olabilir.

Hangi Durumlarda Uygulanır?

Bazı renklenmeler diş taşı temizliği ve polisaj işlemleri ile giderilememektedir. Bu durumlarda, arzu edilen görüntüye ulaşmak için beyazlatma işlemi gerekmektedir. Beyazlatma (Bleaching) işlemi ofis tipi ve ev tipi beyazlatma olarak 2 ana yöntem ile uygulanır. Hekim kontrolü altında yapılması ve kısa sürede sonuca ulaşılması sebepleri ile ofis tipi beyazlatma daha çok uygulanan ve tavsiye edilen beyazlatma yöntemidir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nedir?

Hekim kontrolünde, klinik ortamında gerçekleştirilen bu yöntem, dişlerin durumuna ve hastadaki hassasiyet durumuna bağlı olacak şekilde, ortalama 45 dakika süren bir işlemdir. İşlem öncesinde diş taşı temizliği yapılarak ağız içerisi temiz hale getirilmelidir. Temiz diş yüzeylerine uygulanan beyazlatıcı jel ve bu jeli aktive eden güçlü bir ışık kaynağı kullanılarak yapılır.

Diş Beyazlatma Riskli Midir? Başarı Oranı Nedir?

İşlem boyunca hastanın diş etlerini korumak için diş eti bariyeri, gözlerini güçlü ışık kaynaklarından korumak için de beyazlatma işlemi için özel üretilmiş gözlük kullanılır. Beyazlatma endikasyonu doğru konulmuş ve iyi bir beyazlatma sistemi kullanılmışsa istenilen sonuca ulaşma oranı çok yüksektir. Beyazlatmanın kalıcılığı, tedavi sonrasında fırçalama düzeni, kahve, sigara gibi alışkanlıklara bağlı olarak 6 ay ile 2 yıl arasıdır.

İşlem Sonrası Ne Yapılmalıdır?

Temizlik sonrası dişler renklemeye, normalde olduklarından daha hassastırlar. Bu nedenle, ilk 1 hafta boyunca sigara, çay, kahve, vişne suyu, şarap, salça gibi koyu renkli gıdalar tüketilmemelidir. ● İlk günlerde hassasiyeti önlemek için soğuk ve sıcak yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Diş fırçalamaya devam edilmelidir.

Diş Beyazlatma Sonrası Hassasiyet Olur Mu?

Tedavi esnasında ve takip eden 2 gün boyunca hassasiyet olması normaldir. Tedavi sonrasında bu hassasiyeti minimuma indirmek için dişlere krem sürülür.

Diş Beyazlatma İşlemi Kaç Seans Sürüyor?

Standart prosedürde aynı gün içerisinde 3 seanslık uygulama şeklinde uygulanır. Ancak kimi zaman hekiminiz uygulamayı aralıklı günler takibi ile yapabilir.

Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verir Mi?

Hayır. Sertifikası olan, kaliteli ajanlar dişte herhangi kalıcı bir hasara yol açmazr.

İnternette Kendi Başıma Uygulayabileceğim Beyazlatma Ajanları Satılıyor. Kullanmalı Mıyım?

İstisnasız tamamının dişler üzerinde kalıcı tahribata yol açtığı kanıtlanmış bu ürünleri, kesinlikle kullanmamanızı tavsiye ediyoruz

TECRÜBELİ HEKİMLERİMİZE DANIŞIN

Diş tedavinizi Geciktirmeyin

Hızlı randevu