Estetik Diş Hekimliği
Estetik Diş Tedavileri
Estetik diş hekimliği gülüş tasarımı için bir arada uygulanan tedavileri ifade eder. Gülüş tasarımı; konuşurken, gülümserken görünen dişlerinizin yani ön keser ve küçük azı dişlerinize; laminate veneerler, zirkonyum kronlar ya da e-max kronlar uygulanarak gülüşünüzün yeniden revize edilmesidir. Dişlerinin şeklinden, renginden, boyutundan, pozisyonundan memnun olmayan hastalara ya da diş eksikliği olan hastalara uygulanır.
Gülüş tasarımı;
- Kırık, çürük ya da çentikli dişlerin onarılması (bonding),
- Diş implantı,
- Diş beyazlatma (bleaching),
- Diş eti estetiği (pembe estetik)
- Diş laminesi (lamine diş)
- Diş protezi
- Ortodonti ve
- Diş kaplama tedavilerinden ihtiyaç duyulanların uygulanmasını içerir.
Sabit Protetik Uygulamalar
Diş kaplamaları
Günümüz güzellik algısının başka bir boyuta geldiği noktada, sağlık sektörü de buna göre şekillenmiştir. Daha beyaz daha düzgün sıralı daha etkileyici gülüşler beklentilerin çoğunluğunu oluşturur. Selfie smile olarak ad verilen bu durum, kişinin filtreler ile yakaladığı etkileyici gülüşü geçrek hayatta da talep etmesiyle ortaya çıkmıştır.
Bu tarz uygulamalarda genel olarak;
- Zirkonya kronlar,
- Tam seramik kronlar,
- Yaprak porselenler kullanmaktayız.
- Metal altyapılı porselenler ise artık bu sınıflamanın dışında kalmıştır.
Pek tabii genel ihtiyaç durumlarının yanısıra, hastalarının estetik beklentileri sonucu kron ve lamina uygulamaları diş hekimliğinin en popular başlıklarındandır.
Peki bu süreç nasıl işliyor? Hangi malzemeleri kullanıyoruz? Dişlere zarar veriyor muyuz? Dişler yapılan protetik uygulamalar sonrası çürür mü? Bu uygulamaların ne kadar ömrü var gibi soruları sizler için cevapladık.
Dişlere Zarar Veriyor Muyuz?
Özellikle yaprak porselen uygulamaları diş dokusuna en korumacı yaklaşan kaplama uygulamasıdır. Kimi durumlarda varolan dişe dokunmaya gerek bile kalmaz.
Kron tedavisi dişin çepeçevre prepare edildiği uygulamalardır. Doğru uygulamalarda kron tedavisinin de dişe zarar vermesi imkansızdır.
Bu Uygulamaların Ömrü Ne Kadar?
Doğru ağız bakımıyla çok uzun süreler kullanılabilirler. Bir ömür biçmek doğru değildir. Düzenli kontroller oluşabilecek komplikasyonları minimuma indirger.